10 X pastasalade met tonijn recepten om van te smullen

Omdat er al 10 recepten voor pastasalade met tonijn op deze site staan leek het mij een goed idee om eens een handig overzichtje te maken. De 10 lekkerste pastasalade’s met tonijn op een rij dus. Wedden dat jouw favoriete recept hiertussen zit?

Het makkelijke van pastasalades met tonijn vind ik altijd dat je de meeste ingrediënten vaak al in huis hebt. Een ideale salade voor als je ineens extra eters krijgt. Een pak pasta, een blikje tonijn, en lekkere dressing en wat verse groentes en je tovert er binnen een paar minuten een heerlijke salade van.

heerlijke pastasalade met tonijn

heerlijke pastasalade met tonijn

De volgorde van deze 10 recepten is strikt willekeurig, ik kan niet voor jou bepalen welk recept nou het lekkerste is. Ik zou zeggen: lees even dit overzichtje door een kies je favoriete recept.

10 overheerlijke pastasalade recepten met tonijn

 1. Koude pastasalade met tomaat en tonijn  Dit is een lekker makkelijke salade met verse tomaten. Het is ook meteen de populairste pastasalade met tonijn van deze website. Lekker met wat groene pesto en zwarte olijven.
 2. Pastasalade met tonijn en avocado. het zal geen verrassing zijn, in deze pastasalade zijn avocado’s verwerkt. Avocado’s zijn echt super gezond en ze smaken erg goed in combinatie met de tonijn. Er zit ook een lekkere dressing bij gemaakt van zure room. En heerlijk romige salade dus.
 3. Pastasalade met tonijn en feta  deze salade noemen ze ook wel eens een Griekse pastasalade. De feta geeft lekker veel smaak aan de salade. Lekker met verse basilicum, zwarte olijven en kerstomaatjes.

  Met spirelli kan je heerlijke pastasalades maken

  Met spirelli kan je heerlijke pastasalades maken

 4. Pastasalade met tonijn en pestomayonaise. de pestomayonaise is heel eenvoudig zelf te maken. Die ga je vast en zeker vaker gebruiken in de keuken.
 5. Pastasalade met mozzarella tomaat en tonijn. heerlijk zo’n klassieker: de overheerlijke combinatie van mozzarella en tomaat. Met een blikje tonijn erbij maak je er echt een feestje van.
 6. Een lekker recept voor pastasalade met tonijn en olijven.  echt een geweldig recept voor de olijvenliefhebber. Je verafschuwt ze, of je bent er stapeldol op. Er is geen tussenweg met olijven.
 7. sperziebonen kan je ook prima in een pastasalade verwerken

  sperziebonen kan je ook prima in een pastasalade verwerken

  Recept voor pastasalade met sperziebonen en tonijn.  Sperzieboontjes door de pastasalade, kan dat? Jazeker, met sperziebonen en tonijn kan je een heerlijke salade maken.

 8. Nog een recept met sperziebonen en tonijn.
 9. macaronisalade met tonijn.  dit is echt een snel klaar recept. Lekker met feta en Griekse yoghurt. Je hebt maar één pan nodig en dat is om de macaroni in te koken. Hakken, mengen en aan tafel!
 10. Pastasalade met tonijn voor twee personen met avocado, kerstomaatjes, mozzarella in een uitje.  dit is een prima salade om bij de barbecue te serveren.

Zoals je ziet, er valt genoeg te kiezen. Geen van deze recepten zijn moeilijk om te maken. Zeker de versies waarin geen sla is verwerkt, zijn ook de volgende dag heerlijk bij de lunch. Vaak serveer ik de sla apart, zodat ik makkelijk nog een extra bakje in de koelkast kan zitten voor de volgende dag.

mooi weer recept pastasalade met tonijn

mooi weer recept pastasalade met tonijn

Als je bijvoorbeeld ‘s avonds een barbecue hebt, en je wil al wat voorwerk verrichten, dan zijn pastasalades ideaal. Alleen de sla, als die er in zit, doe je er last-minute bij. Omdat er bij de barbecue toch al zoveel vlees doorheen gaat vind ik het wel fijn om de salades met vis te maken.

Ik hoop dat er voor jou en lekker pastasalade recept met tonijn bij zit. In de nabije toekomst komen er nog meer lekkere salades met pasta bij op deze site.

Leave a Reply