Eenvoudige salade met geitenkaas, pasta en paprika

Dit is een lekker en eenvoudig vegetarisch pastasalade recept met van die heerlijke zachte geitenkaas met een prima dosis verse groenten.

Je hebt alleen een pan nodig voor het koken van de pasta, verder is het alleen maar snijden, mengen en dan lekker op de bank ploffen, of aan tafel gaan zitten en opeten. Prima toch? Voor die dagen dat je niet zo veel tijd hebt om te koken? Eventueel lekker een stokbroodje in de oven doen of een soepje erbij en de maaltijd is al weer klaar.

Je kunt de zelfgemaakte knoflook dressing natuurlijk altijd vervangen door een kant-en-klare dressing uit de supermarkt.

Dit vegetarische recept is goed voor 4 personen

Ingrediënten voor vegetarische pastasalade met geitenkaas

  • 300 gram pasta (spirelli, penne maakt niets uit)
  • 1 zak stoplicht paprika’s (1 x groen, 1 x rood, 1 x geel)
  • 300 gram zachte geitenkaas
  • 2 rode uien
  • Halve komkommer
  • Handje rucola sla (of verse spinazie, veldsla wat je lekker lijkt)
  • 100 gram noten (pecannoten, cashewnoten, geroosterde amandelen, kies iets wat je lekker lijkt)

Voor de knoflookdressing:

  • 3 teentjes knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels kruidenazijn
  • Peper en zout
  • Paar takjes verse peterselie

knoflook en peterselie

met knoflook en peterselie maak je een lekkere knoflookdressing foto: nkzs

Hoe maak je een lekkere vegetarische salade met pasta en geitenkaas?

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak (al dente of in goed Nederlands: beetgaar)
  • Ondertussen de uien pellen en grof snijden in blokjes
  • De paprika schoonmaken en in reepjes snijden (als je wil kan je de paprika nog een paar minuten meekoken met de pasta maar ik heb de paprika het liefste knapperig en rauw in de salade)
  • Komkommer in blokjes snijden
  • Giet de pasta af en spoel even na met koud water. Voeg de paprika, uien en komkommer toe en hussel even door elkaar
  • Geitenkaas oven de pastasalade verkruimelen
  • Maak de knoflookdressing (knoflook persen boven de olie en azijn, peterselie fijn snijden en toevoegen en op smaak brengen met peper en zout)
  • Dressing over de salade doen en even goed mengen
  • Ik voeg zelf de rucola en de noten pas toe vlak voor ik de salade serveer. Tot die tijd alles in de koelkast zetten
  • Eet smakelijk!

Leave a Reply