Frisse pastasalade met komkommer en tomaat

Als je eens een lekkere frisse pastasalade wil maken zonder uren in de keuken te staan…. Probeer dan eens dit lekkere recept voor frisse pastasalade met komkommer en tomaat. Ik neem dit soort salades ook graag mee naar het werk. Tussen de middag wil ik nou eenmaal niet iedere dag een boterham met kaas eten….. (al is er niks mis met een boterhammetje kaas)

Ik zorg gewoon altijd voor een extra portie als pastasalades maak. Een beetje meer of minder is nauwelijks extra werk. Meteen in een bakje doen en klaarzetten in de koelkast. De volgende dag ligt je lunch dan meteen voor het grijpen.

Met dit recept maak je voor 3 personen een lekkere pastasalade (lees: 1 x met tweeën eten en 1 x extra als lunch voor jou alleen de volgende dag)

frisse pastasalade met komkommer en tomaat

frisse pastasalade met komkommer en tomaat

Ingrediënten voor pastasalade met komkommer en tomaat

Hoe maak je een lekkere frisse pastasalade met komkommer en tomaatjes?

  • Kook de pasta volgens de verpakking, hou de kooktijd voor ‘al dente’ pasta aan
  • Ondertussen ga je alles vast snijden
  • Tomaatjes halveren
  • Komkommer in blokjes snijden
  • Olijven halveren of in plakjes snijden
  • Rode ui in blokjes snijden
  • Als de pasta klaar is dan giet je die af, even laten uitlekken en dan hopsakeeee…. In een grote kom en nog even laten afkoelen (evt. een drupje olijfolie in de kom doen, dan gaat de pasta niet aan elkaar plakken)
  • Dan doe je tomaatjes, komkommer, olijven en rode ui er bij
  • De boel even goed omscheppen
  • Dan de dressing erbij doen (yoghurt dressing smaakt me prima bij deze frisse pastasalade) en klaar ben je

Zoals je ziet…. Moeilijk is het niet.

Leave a Reply