Italiaanse pastasalade met gorgonzola en Parmaham

De meeste pastasalades serveer je koud maar dit recept is voor een lauwwarme Italiaanse pastasalade.

Als je geen zin hebt om heel uitgebreid te koken maar je wil wel een lekkere maaltijd verorberen dan is dit misschien een prima recept! Ik noem deze pastasalade altijd mijn Italiaanse pastasalade omdat er veel typisch Italiaanse ingrediënten in zitten. (Parmaham, Parmezaanse kaas, gorgonzola en roma tomaten en mozzarella)

Omdat je deze pastasalade het beste lauwwarm kan opdienen is het wel handig om de voorbereiding snel te starten zodra je de pasta op het vuur hebt staan, zodra de pasta klaar is kan je meteen de overige ingrediënten toevoegen en meteen de salade opdienen. Niet dat je veel werk hebt aan de voorbereiding hoor, een beetje hakken en snijden en klaar ben je.

Dit pastasalade recept is goed voor 4 personen

Ingrediënten voor lauwwarme Italiaanse pastasalade

  • 300 gram spirelli (of een andere soort pasta)
  • 150 gram gorgonzola
  • Scheutje olijfolie
  • 150 gram parmaham
  • 250 gram roma tomaten
  •  100 gram rucola
  • 1 bol mozzarella
  • Pijnboompitjes
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Waan je even in Toscane met deze Italiaanse pastasalade

Waan je even in Toscane met deze Italiaanse pastasalade

Hoe maak je deze lekkere lauwwarme pastasalade?

  • Kook de pasta volgens de verpakking al dente (ofwel beetgaar)
  • Begin meteen met de andere ingrediënten te snijden zodat je de pasta niet te ver laat afkoelen straks
  • De gorgonzola en de mozzarella in kleine stukjes snijden
  • De tomaten wassen en in stukjes snijden (pitjes uit de tomaat gooi ik altijd weg)
  • De parmaham in stukjes snijden of scheuren
  • De pijnboompitjes in een droge koekenpan roosteren
  • Als de pasta klaar is afgieten en in een grote kom doen, scheutje olijfolie erbij tegen het plakken
  • Meteen de gorgonzola bij de pasta doen, die gaat dan lekker een beetje smelten
  • Nu ook de mozzarella, de tomaten, de rucola en de parmaham erbij doen en alles even goed door elkaar scheppen
  • Garneer je Italiaanse pastasalade met de geroosterde pijnboompitjes en de geraspte Parmezaanse kaas

Leave a Reply