Koude macaronisalade met hamblokjes

Vaak maken we pastasalade met de wat grotere pastasoorten zoals penne en fussili maar ook met de oude vertrouwde elleboogjes macaroni kan je prima een heerlijke pastasalade maken. Eigenlijk kan je deze salade met iedere soort pasta maken.

Beschouw dit recept niet als ‘zo moet het precies’ je kunt met pastasalade volop variaties maken door er ingrediënten aan toe te voegen en een beetje meer of minder van een bepaald ingrediënt maakt niet dat je salade ineens oneetbaar is. Leef je dus uit met groente en fruit. (en vlees of vis)

Dit recept is goed voor 4 personen. Je kunt natuurlijk een portie extra maken, dan heb je de volgende dag ook nog eens een lekkere lunch.

koude macaronisalade

Maak eens een lekkere koude macaronisalade, perfect als maaltijd maar ook heerlijk om mee te nemen als lunch

Ingrediënten voor koude macaronisalade met hamblokjes

  • 400 gram macaroni
  • 1 bakje hamblokjes (200 a 250 gram)
  • 1 doosje cherrytomaatjes
  • 1 rode paprika
  • 1 klein blikje doperwten
  • 150 gram feta
  • Handje rucola (of twee handen, is echt aan jou hoeveel sla je er door wil)
  • 10 zongedroogde tomaten op olie
  • Pijnboompitjes
  • Een handje zwarte olijven zonder pit
  • Een paar eetlepels sladressing met honing en mosterd

Hoe maak je macaronisalade?

  • De macaroni koken zoals op de verpakking staat (beetgaar of al dente)
  • Giet de macaroni af als deze gaar is en spoel nog even af onder de koude kraan
  • Doe de macaroni in een grote kom
  • Snij de cherrytomaatjes doormidden en doe die bij de pasta
  • Doperwtjes erbij doen (natuurlijk niet het vocht uit het blikje)
  • De paprika doormidden snijden, zaadlijsten verwijderen en pitjes eruit halen en dan de paprika in kleine stukjes snijden en ook bij de pasta doen
  • De feta in kleine blokjes snijden en ook bij de pasta voegen
  • De zongedroogde tomaatjes in stukjes snijden en ook deze toevoegen
  • Hamblokjes erbij doen
  • Rucola en de zwarte olijven (in plakjes) ook bij de macaronisalade doen
  • Een paar eetlepels sladressing met mosterd en honing toevoegen en nu alles goed door elkaar scheppen
  • In een droge koekenpan even de pijnboompitjes roosteren en die als garnering over de koude macaronisalade strooien

Leave a Reply