Koude pastasalade met tomaat en tonijn

Maak eens een lekkere pastasalade met tomaat en tonijn. Lekker met groene pesto en geroosterde pijnboompitjes…. Loopt het water je al in de mond? Lees dan snel verder en ga aan de slag met dit lekkere recept voor 4 personen.

Zin in een andere pastasalade met tonijn? Klink dan op deze link voor een overzicht van alle recepten  voor pastasalade met tonijn. 

Pastasalade eten we meestal in de zomer, dan hebben we minder trek in warm eten maar je kunt deze pastasalade ook in de winter maken hoor, alle ingredienten zijn het hele jaar door prima verkrijgbaar.

Wat heb je nodig voor deze pastasalade? 

  • 300 a 350 gram penne (of een andere soort pasta)
  • 4 tomaten (stevige tomaten vol smaak)
  • 300 gram tonijn in blik
  • 2 eetlepels groene pesto
  • Handje zwarte pitloze olijven
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 50 gram verse spinazie
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • Eventueel nog een lekkere yoghurtdressing toevoegen 

tomaten voor de pastasalade met tomaat en tonijn

tomaten voor de pastasalade met tomaat en tonijn

Hoe maak je deze koude pastasalade met tonijn klaar?

  • Kook de pasta al dente (kijk op de verpakking hoe lange de pasta moet koken, dat kan per merk verschillen)
  • Giet de pasta af en spoel na met koud water
  • Doe de pasta in een grote kom
  • Tonijn uit laten lekken en met twee vorken goed uit elkaar halen
  • Olijven in plakjes snijden
  • Tomaten in blokjes snijden, de pitjes/zaadjes niet gebruiken
  • Olijven, tonijn, en tomaten vast bij de pasta doe en de pasta omscheppen
  • Knoflook boven de pasta uitpersen
  • De ui snipperen en de ui en spinazie ook aan de salade toevoegen
  • De groene pesto toevoegen en alles goed door elkaar scheppen
  • Eventueel nog wat yoghurtdressing toevoegen
  • Garneer de koude pastasalade met geroosterde pijnboompitjes 

Tip: serveer er wat brood met kruidenboter bij, dat is super lekker

Leave a Reply