Maaltijdsalade met gerookte kip, pasta en bleekselderij

Weet je wat fijn is? Een heerlijk zonnige dag! Op zo’n dag wil je vooral zo lang mogelijk genieten van het lekkere weer en niet al te lang in de keuken staan. Met deze  koude pastasalade gaat dat vast prima lukken. Deze salade is lekker fris van smaak.

Zelf garneer ik salades met pasta graag met een handje noten, het maakt niet uit welke soort noten je gebruikt, gewoon de noten gebruiken die jij in huis hebt. Denk eens aan walnoten, cashewnoten of….

Dit is een recept voor 2 personen

Ingrediënten voor deze zomerse maaltijdsalade

  • 150 gram pasta
  • 200 gram gerookte kipreepjes
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 3 augurken
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 grote appel
  • Scheutje citroensap
  • 150 ml zure room
  • 1,5 theelepel gedroogde dragon
  • 2 handen noten (geroosterde amandelen. Cashewnoten, wat je lekker lijkt)
  • Versgemalen peper

Bereiding van deze zomerse salade met pasta

  • Kook de pasta al dente volgens de verpakking

    appel maakt deze maaltijdsalade lekker fris

    appel maakt deze maaltijdsalade lekker fris

  • Giet de pasta als deze gaar is af en spoel na met koud stromend water
  • In een kommetje meng je de zure room met de mayonaise en die breng je op smaak met de dragon en wat versgemalen peper
  • Doe nu vast de zure room bij de pasta en roer even door, dit voorkomt dat de pasta aan elkaar gaat kleven
  • Bleekselderij in halve ringetjes snijden
  • Appel in blokjes snijden en besprenkel de appel met wat citroensap (tegen het verkleuren)
  • Doe nu de kipreepjes, appelblokjes en bleekselderij bij de pasta
  • Augurkjes in  kleine blokjes snijden en ook bij de pasta doen
  • Alles goed door elkaar heen scheppen
  • Zet de pastasalade in de koelkast tot serveren
  • Voor het serveren de salade garneren met twee handen lekkere noten

 

Leave a Reply