Macaronisalade met tonijn recept

Stel je voor: het is schitterend weer, je wilt wel wat eten ’s avonds maar je hebt geen zin om te koken en in warm eten heb je al helemaal geen trek…. Dan is dit recept de oplossing: heerlijke eenvoudige macaronisalade met tonijn.

Super eenvoudige dressing voor de macaroni salade

De dressing of saus is verre van culinair te noemen maar ik kwam dit idee ooit tegen op een lekkerbekken forum en heb het getest, smaakt heerlijk en als iets makkelijk kan, waarom zou je het dan moeilijk maken?

Sambasaus is een lekkere pittige saus, kan van verschillende merken verschillende namen hebben, ik neem altijd die van Calvé. Wat er over is gebleven van de saus gaat wel weer op de volgende BBQ.

Dit recept is goed voor 2 personen

Ingrediënten voor eenvoudige macaronisalade met tonijn

  • 100 gram macaroni
  • 1 blikje tonijn
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 Roma tomaten (of een andere soort, maar wel een beetje stevig en smaakvol)
  • 1 gele paprika
  • Paar blokjes feta kaas (hoeveelheid naar smaak)
  • 2 eetlepels sambasaus
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt

Mooi weer vraagt om lekker buiten eten en koude macaronisalade met tonijn is dan heerlijk!

Mooi weer vraagt om lekker buiten eten en koude macaronisalade met tonijn is dan heerlijk!

Hoe maak je eenvoudige macaronisalade met tonijn?

  • Kook de macaroni al dente gaar zoals het op de verpakking staat
  • Giet de macaroni af in een vergiet als deze beetgaar is en spoel af met wat koud water
  • Tonijn uit laten lekken en met een vork even goed uit elkaar halen
  • De tomaatjes ontvellen in blokjes snijden
  • Paprika in blokjes snijden
  • Doe de macaroni met de tomaat en paprika in een flinke schaal
  • Blokjes feta toevoegen
  • Voeg de kappertjes toe
  • In een klein kommetje de sambasaus en de Griekse yoghurt door elkaar roeren en dit sausje gebruik je dan als dressing
  • Dressing ook bij de pasta doen en alles goed door elkaar husselen
  • Zet de macaronisalade met tonijn in de koeling tot gebruik

PS deze salade is ook erg lekker bij de BBQ

Leave a Reply