Pastasalade met brie

Recept voor een lekkere maaltijdsalade met pasta en brie. Brie op een toastje of op een stukje stokbrood kennen we allemaal, maar ook in een pastasalade misstaat brie zeker niet. Goed vol van smaak, en heerlijk in combinatie met achterham en verse groente.

Dit recept is heerlijk op een luie zomeravond. Vaak heb je geen om te koken als het mooi weer is en warm eten is ook minder lekker bij wat hogere temperaturen. Wat er dan lekkerder dan koude pastasalade die binnen een paar minuten op tafel staat?

Ingrediënten voor pastasalade met brie

  • 300 gram pasta
  • 200 gram brie
  • 1 doosje hamblokjes (of voor de lekkerbekken: heerlijke serranoham)
  • 1 klein doosje cherrytomaatjes
  • 1 klein zakje rucola
  • 1 blikje mais van 300 gram
  • Makkelijke yoghurtdressing (zelf maken of uit een flesje)

Hoe maak je deze salade met pasta en brie?

  • Kook de pasta volgens de verpakking al dente (dat is beetgaar)
  • Spoel de pasta als deze gaar is af met koud water en laat de pasta goed uitlekken
  • Cherrytomaatjes halveren
  • Mais laten uitlekken
  • Tomaatjes, rucola en mais toevoegen aan de pasta
  • De brie in blokjes snijden en ook bij de pasta doen
  • De hamblokjes ook bij de salade doen en afmaken met een lekkere yoghurtdressing
  • Zelf doe ik er graag nog een beetje versgemalen peper bij en vaak ook nog een handje noten maar dat is optioneel natuurlijk

Nu maar hopen dat we heel veel mooi weer krijgen deze zomer, dan kan ik lekker vaak deze pastasalade met brie maken voor mezelf

 

Leave a Reply