Pastasalade met broccoli, noten en spekjes

Vaak eten we pastasalade koud maar ook lauwwarm is pastasalade heerlijk. Deze salade eet ik zelf het liefste lauwwarm. Heerlijk met een snelle zelfgemaakte groene pesto dressing

Lekker pittig door de uitgebakken spekjes en toch ook een mooi portie verse groente!

Dit is een recept voor 4 personen

Ingrediënten voor pastasalade met broccoli

  • 300 gram pasta
  • 1 grote stronk broccoli
  • 1 klein zakje cashewnoten
  • 1 doosje cherrytomaten
  • 2 sjalotjes
  • 1 bakje spekreepjes (250 gram)
  • 1 klein blikje mais
  • 1 rode paprika

Voor de dressing:

  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 1 a 2 eetlepels yoghurt
  • Peper en zout (versgemalen)

Hoe maak je deze lekkere lauwwarme salade?

  • Kook de pasta al dente
  • Van de broccoli roosjes snijden en even kort koken (beetgaar)
  • De spekjes krokant uitbakken in een koekenpan
  • Sjalotjes schoonmaken in blokjes snijden
  • Mais laten uitlekken
  • Cherrytomaatjes halveren
  • Paprika schoonmaken en in blokjes of reepjes snijden
  • Als de pasta gaar is giet je die af
  • Pasta in een flinke kom doen
  • Nu de spekjes, broccoliroosjes, mais, paprika, cherrytomaatjes en de sjalotjes toevoegen
  • Alles voorzichtig door elkaar mengen
  • Maak nu de dressing: in een kommetje de mayonaise, pesto, yoghurt en peper en zout door elkaar kloppen
  • De dressing over de pastasalade doen en weer even de salade omscheppen
  • Als laatste royaal cashewnoten over de salade verdelen

Tip: ik doe er vaak nog wat kleine blokjes blauwe kaas doorheen maar niet iedereen is daar even dol op hier thuis dus die kleine blokjes Danish Blue zet ik meestal apart op tafel, dan iedereen zelf de juiste hoeveelheid door de salade scheppen op zijn eigen bordje.

Leave a Reply