Pastasalade met garnaaltjes en avocado

Ben je een beetje uitgekeken op de pastasalade met zalm of kip? Maak dan eens een pastasalade met van die lekkere kleine garnaaltjes en avocado! Dat is weer eens iets anders maar wel heel erg lekker kan ik je vertellen.

Zelf doe ik door dit recept vaak een scheut zoete chilisaus, dat geeft net een beetje extra pit aan deze salade maar je kan het ook weglaten hoor.

Er zijn heel veel soorten garnalen in de winkel te krijgen, zelf gebruik ik graag gewoon Hollandse garnalen maar je kunt je ook uitleven met jumbogarnalen of met gamba’s (joost mag weten wat precies het verschil is tussen deze garnalen)

Dit recept is goed voor 4 personen

Ingrediënten voor pastasalade met garnaaltjes en avocado

  • 300 gram pasta
  • 200 gram Hollandse garnaaltjes
  • 1 avocado (een rijpe natuurlijk ;-))
  • 1 ui
  • 1 doosje cherrytomaatjes
  • 1 scheut(je) zoete chilisaus
  • Komkommer
  • 4 eetlepels crème fraiche
  • 1 eetlepel olijfolie

Hoe maak je deze koude pastasalade met garnalen?

  • Natuurlijk begin je met het koken van de pasta, gewoon zoals het op de verpakking staat
  • De pasta afgieten en even afspoelen onder de koude kraan en in een grote kom doen
  • Ik doe vaak een eetlepel olijfolie door de gekookte pasta, dan gaat de boel niet aan elkaar plakken
  • De garnaaltjes kunnen vast bij de pasta
  • Avocado doormidden snijden en de pit er uit wippen. Dan met een theelepeltje de avocado uithollen en de stukjes avocado bij de pasta doen

Rijpe avocado

Rijpe avocado

  • Uitje pellen en snipperen
  • Komkommer schillen en in blokjes snijden
  • De cherrytomaatjes halveren
  • Ui, komkommer en cherrytomaatjes bij de pasta doen
  • In een klein kommetje de crème fraiche mengen met de zoete chilisaus, dit mengsel gebruik ik als soort dressing
  • Alles goed door elkaar scheppen en klaar is je pastasalade met garnaaltjes

Latest Comments

  1. Naam 02/08/2013
    • admin 02/08/2013

Leave a Reply