Pastasalade met geitenkaas en druiven

Pastasalade en geitenkaas gaan prima samen. Voeg daar een bakje lekkere druiven bij met wat sla (rucola bijvoorbeeld) en noten en je hebt een lekkere maaltijdsalade met geitenkaas gemaakt. De combinatie van hartig en zoet is erg lekker in deze salade.

Super eenvoudig recept maar wel heel erg lekker. Vooral prettig als je niet heel lang in de keuken wil staan maar wel een lekkere maaltijd wil serveren (of als bijgerecht bij de BBQ of als onderdeel van koud buffet) Als het een lekkere zomeravond is ga je toch geen uren in de keuken staan?

Deze koude pastasalade bevat geen vlees en vis, prettig voor de vegetariërs onder ons of de flexitariërs. Even een dagje geen vlees is best wel eens lekker, vooral met dit soort gerechten.

Dit recept is goed voor 4 personen

Ingredienten pastasalade geitenkaas

  • 300 gram pasta
  • 150 gram rucola
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 2 handen cashewnoten (laatst heb ik van die dry-roasted cashewnoten gebruikt, ook erg lekker)
  • Witte druiven
pastasalade met geitenkaas en druiven

pastasalade met geitenkaas en druiven, lekker eten zonder zweten in de keuken

Hoe maak je deze pastasalade?

  • De pasta koken volgens de verpakking (beetgaar)
  • Na het afgieten de pasta laten afkoelen. Eventueel een klein scheutje olijfolie door de pasta schudden, dan gaat de pasta niet plakken
  • De druiven halveren als ze groot zijn en eventuele pitjes verwijderen
  • Meng de pasta met de verkruimelde geitenkaas, druiven, rucola en garneer de salade met de cashewnoten
  • eventueel verder op smaak brengen met versgemalen peper

Variaties op deze pastasalade:

Gebruik eens andere noten, gezouten amandelen bijvoorbeeld. Liefhebbers van vlees kunnen er spekblokjes doorheen doen of bijvoorbeeld gerookte kip. Geen druiven in huis? Wat dacht je van gebakken appel door de salade? Kortom: leef je uit met groente en fruit.

Leave a Reply