Pastasalade met geitenkaas en pecannoten

Dit recept voor pastasalade met geitenkaas en pecannoten bevat naast noten lekker veel zoet fruit. Kinderen zijn daar dol op! Ehmmmm, niet alleen kinderen trouwens…. Heerlijk fris, dat komt goed tot zijn recht bij de BBQ (als bijgerecht), of als hoofdgerecht op een zwoele zomeravond. Een heerlijke vegetarische pastaschotel.

De geitenkaas smaakt prima bij deze salade maar dan vooral die zachte variant! Je weet wel, die Bettine huppeldepup.

Met de soorten fruit in deze maaltijdsalade kan je volop variëren. Heb je nog appel in huis, dan kan die er ook prima doorheen en ook een banaantje, of een kiwi smaakt heerlijk door de salade.

Dit recept is goed voor 4 personen

Ingrediënten voor pastasalade met zachte geitenkaas

  • 300 gram pasta
  • 50 gram verse spinazie
  • 1 komkommer
  • 1 peer
  • Flink wat pitloze blauwe druiven (hoeveelheid naar smaak)
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 150 gram pecannoten
  • Handje rozijnen

Voor de dressing:

  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel dille (of andere lekkere kruiden)

Hoe maak je deze lekkere kindvriendelijke pastasalade?

  • Kook de pasta zoals aangegeven staat op het pak, maar wel al dente, dus beetgaar
  • Ondertussen de peer schillen en in blokjes snijden
  • Rozijnen even laten wellen in sinaasappelsap of water
  • Komkommer in blokjes snijden
  • Geitenkaas verbrokkelen
  • Druiven halveren
  • De pasta afgieten als deze gaar is, en dan nog even naspoelen met koud water, daarna goed laten uitlekken
  • Maak de dressing (mosterd, honing, olijfolie en kruiden/specerijen in een kommetje mengen)
  • Doe de pasta in en flinke kom en doe alle ingrediënten erbij
  • Doe de dressing door de pastasalade en schep alles goed door elkaar
  • Zet koud weg tot serveren

Voor mensen voor wie een pastasalade niet compleet is zonder vlees: gewoon lekkere hamblokjes toevoegen of reepjes gerookte kip.

Leave a Reply