Pastasalade met geitenkaas honing en spekjes

Eigenlijk kan je maar weinig verkeerd doen met pastasalades: bijna alles kan en mag bij elkaar. Dit is één van mijn persoonlijke favorieten: pastasalade met geitenkaas, honing en lekker krokant uitgebakken spekjes.

Natuurlijk staat het je vrij om wat te veranderen aan het recept: extra noten erbij, misschien wat druiven…. Gewoon lekker combineren met je favoriete ingrediënten of met wat je nog hebt liggen in de koelkast.

Ingrediënten voor pastasalade voor 4 personen

  • 300 gram pasta
  • 125 gram geitenkaas met honing (honing zit dus al in de geitenkaas)
  • 1 bakje gerookte spekjes
  • 3 Roma tomaten
  • 2 eieren
  • 1 rode ui
  • Handje pitloze druiven (liefst rode crimson)
  • Favoriete dressing

Hoe maak je heerlijke pastasalade met geitenkaas klaar?

  • Je kookt de pasta volgens de verpakking al dente
  • Ondertussen de eieren hard koken (10 minuten)
  • Spekjes zonder extra boter opbakken in de koekenpan
  • De tomaten in blokjes of plakjes snijden
  • De druiven halveren
  • Ui in dunne halve ringen snijden
  • Geitenkaas verkruimelen
  • Als de pasta beetgaar is giet je de pasta af en spoel je de pasta na met koud water
  • Pasta goed uit laten lekken
  • Uitgebakken spekjes bij de pasta doen samen met de tomaten en druiven
  • De verkruimelde geitenkaas bij de pasta doen
  • Schep de salade door elkaar en voeg je favoriete dressing toe
  • De hardgekookte eieren pellen en in 8 partjes per ei snijden, garneer hiermee de salade
  • Koel wegzetten tot gebruik of lauwwarm serveren (is wel lekker met de warme spekjes)

Dat is toch een heerlijk recept voor een lekker Bourgondische maaltijdsalade met pasta en geitenkaas?

Heb je nog leuke suggesties voor dit recept? Laat het dan weten via de commentbox hier onder. Wie weet kan een ander dan ook jouw versie van pastasalade met geitenkaas eens proberen.

 

 

Leave a Reply