Pastasalade met Gorgonzola, druiven en pecannoten met frambozendresssing

Maak nu zelf een heerlijke pastasalade met gorgonzola, een heerlijke pittige blauwader kaas. Echt iets voor de liefhebbers van deze bijzondere kaassoort.

In combinatie met druiven, die een zoete smaak hebben en de pasta een prima maaltijdsalade. Zowel in de zomer als in de winter een favoriete pastasalade hier thuis.

Het recept is goed voor 2 personen. Deze maaltijdsalade is vegetarisch maar natuurlijk kan je er nog wat gerookte spekjes aan toevoegen maar eigenlijk is dat echt niet nodig, deze pastasalade met gorgonzola heeft echt meer dan genoeg smaak.

Wat gaat er in de pastasalade met gorgonzola?

  • 200 gram pasta
  • 50 gram rucola
  • 75 gram gorgonzola
  • Klein trosje pitloze blauwe druiven
  • 2 handen pecannoten
  • Kleine rode ui
  • Halve zoete appel
  • Frambozendressing (Hela heeft erg lekkere dressing met framboos in een flesje maar zelf maken kan natuurlijk ook)

je maakt het helemaal af als ook nog een paar verse framboosjes op de salade legt

je maakt het helemaal af als ook nog een paar verse framboosjes op de salade legt

 

Hoe maak je een lekkere pastasalade met gorgonzola?

  • Kook de pasta al dente volgens de verpakking
  • Giet de pasta af en doe de pasta in een kom (eventueel een drupje olijfolie erbij doen om plakken tegen te gaan)
  • Klein rood uitje pellen en fijn snijden
  • Druifjes wassen en halveren
  • Appel schillen (of niet schillen, dat is een kwestie van smaak) en in blokjes snijden
  • De gorgonzola in kleine blokjes snijden

In plaats van Gorgonzola zou je ook een andere blauwe kaas kunnen gebruiken

In plaats van Gorgonzola zou je ook een andere blauwe kaas kunnen gebruiken

  • De rucola, druifjes, appel, ui en gorgonzola door de pasta scheppen en afmaken met een beetje frambozen dressing
  • Als laatste de pecannoten grof hakken en over de pastasalade met gorgonzola strooien

Het is een super eenvoudige pastasalade maar o zo lekkerrrrrr.

Variant: in plaats van appel kan je ook een sappig peertje toevoegen. Smaakt ook heerlijk.

Leave a Reply