Dit is een super lekkere pastasalade met pesto en kip. Er zitten niet al te veel ingrediënten in dus je bent zo klaar met de voorbereidingen. Deze salade is dus lekker snel te maken aan het einde van een drukke werkdag.
En heerlijk simpele pastasalade met pestokip en Parmezaanse kaas
Ik weet niet hoe het bij jullie werkt, maar na een lange dag werken heb ik niet veel zin om lang in de keuken te staan. Om te voorkomen dat ik te vaak bij de snackbar sta heb ik een aantal recepten die ik heel snel kan klaarmaken. Dit is er één van.
Dit recept is bedoeld voor twee personen
ingrediënten voor deze pastasalade met kip en pesto
- 150 g kipfilet
- je favoriete kipkruiden (in mijn geval is dat de pikante kip versie)
- groene pesto uit een potje
- klein bakje cherrytomaatjes
- 200 g pasta
- Parmezaanse kaas (de hoeveelheid naar smaak)
- handje pijnboompitjes
- olie om de kip in te bakken
snel aan tafel met deze pastasalade met kip en pesto
- kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
- als de pasta gaar is, afgieten en laten uitlekken
- halveer de cherrytomaatjes
- tijdens het koken van de pasta ga je die kip bereiden
- wrijf de kipfilet in met je favoriete kippenkruiden
- zet een pan op het vuur met een beetje olie
- bakte kipfilet gaar
- Snijd de kipfilet in reepjes (gebruik hiervoor een goed vleesmes, dat scheelt je heel veel tijd en ergernis)
- laat de reepjes kipfilet even afkoelen
- rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan
- doe de uitgelekte pasta in een grote kom
- voeg de kip toe met een paar flinke scheppen groene pesto
- schep de gehalveerde cherrytomaatjes door de pastasalade
- garneer met Parmezaanse kaas en strooi de pijnboompitjes over de pastasalade
- Meer is het niet
Zo zie je maar hoe je met heel weinig ingrediënten toch een heerlijke salade kunt klaarmaken. Lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn. Dat zie je maar aan dit recept voor pastasalade met pesto en kip.