Pastasalade met rucola en kip

Pastasalade met rucola, een prima combinatie. Rucola heeft een beetje een walnootsmaak. De smaak is vrij pittig dus overdrijf niet met de hoeveelheid rucola door je pastasalade.

In dit recept zitten geen exotische ingrediënten maar toch is het een heerlijke pastasalade. Lekker als lunch maar ook prima als bijgerecht bij de BBQ. Ook als hoofdgerecht is deze salade prima, doe er lekker een stuk brood bij met kruidenboter en je hebt een prima maaltijd. Bekijk hier alles recepten voor pastasalade met kip

Rucola staat ook wel bekend al raketsla.

Dit recept is goed voor 3 a 4 personen

Ingrediënten voor pastasalade met rucola

  • 300 gram pasta
  • 85 gram rucola
  • 3 stevige tomaten
  • 200 gram gerookte kip
  • ½ komkommer
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels ketchup
  • Handje geroosterde pijnboompitjes

Hoe maak je pastasalade met rucola?

  • Kook de pasta al dente, gewoon zoals het op de verpakking staat
  • Laat de pasta, als die gaar is, afkoelen en doe er vast een klein scheutje olijfolie doorheen (tegen het plakken)
  • Tomaten snijden in blokjes
  • Komkommer schillen en ook in blokjes snijden
  • Gerookte kip ook in kleine reepjes snijden (of je koopt zo’n kant-en-klaar bakje in de supermarkt, dan zijn ze al gesneden)
  • Meng de kip, tomaten, komkommer en de rucola door de pasta
  • Maak een dressing door de balsamico azijn te mengen met de olijfolie en de ketchup
  • De dressing ook door de pastasalade mengen
  • In een droge koekenpan even de pijnboompitjes roosteren
  • De pijnboompitjes als laatste over de pastasalade strooien

Eet smakelijk!

Leave a Reply