Pastasalade met salami

Met dit recept maak je in een handomdraai een lekkere pastasalade met salami. Salami is lekker pittig, pastasalades zijn soms wat flauw van smaak, met salami blijft de salade lekker pittig.

Dit recept voor pastasalade met salami is goed voor 4 personen.

Lekker als bijgerecht bij de BBQ maar ook prima als maaltijdsalade op een zomerse dag. Je hoeft niet uren in de keuken te staan dus extra veel tijd om te genieten van het lekkere weer.

Ik gebruik voor dit recept een hele salamiworst en dus niet de plakjes die bij de vleeswaren liggen. Ik vind het lekkerder als de blokjes een beetje stevig zijn en je dus echt vol die smaak van de salami proeft maar met plakjes salami kan het natuurlijk ook.

Wat heb je nodig voor pastasalade met salami

  • 400 gram spirelli (of een andere soort pasta)
  • 250 gram salami
  • 4 roma tomaten
  • 1 rode ui
  • 100 gram belegen kaas in kleine blokjes
  • 6 eetlepels van de favoriete dressing
  • 1 blikje mais
  • Evt scheutje olijfolie
Met spirelli kan je heerlijke pastasalades maken

Met spirelli kan je heerlijke pastasalades maken, zoals deze pastasalade met salami

Hoe maak je pastasalade met salami

  • Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar
  • Laat de pasta uitlekken in een vergiet (eventueel een scheutje olijfolie door de pasta schudden om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken)
  • De salami in blokjes snijden
  • De tomaten ontvellen en ook in blokjes snijden
  • Uien schoonmaken en snipperen
  • Nu de pasta en de salami, ui, tomatenblokjes, mais door elkaar mengen
  • Blikje mais openmaken en laten uitlekken en de mais ook door de pastasalade mengen samen met de blokjes belegen kaas
  • Een beetje dressing toevoegen en klaar ben je

Lekker met een stuk stokbrood of ciabatta (om in de Italiaanse sfeer te blijven)

Leave a Reply