Pastasalade met serranoham

Met dit recept maak je de lekkerste pastasalade met rauwe ham die er is. Lekker romig door de Boursin cuisine en heerlijk zout en smaakvol door de Spaanse Serranoham. Voeg daar nog een portie lekkere gezonde groentes aan toe en je hebt een heerlijke pastasalade te pakken.

Serranoham en pastasalade gaan prima samen

Serranoham is een rauwe, gedroogde ham. De originele ham is afkomstig uit Spanje. Je ziet ze vaak hangen in de Spaanse cafés achter de toonbank. Er hangt dan zo’n omgekeerd parapluutje onder om het vet op te vangen. De ham zelf is toch niet al te vet. We kennen de ham hier in Nederland het beste van de traditionele combinatie van ham met meloen maar ook in een pastasalade is deze Spaanse ham echt heel erg lekker.

Dit recept is goed voor 4 personen

Ingrediënten pastasalade met serranoham

  • 300 gram pasta
  • 1 bakje Boursin cuisine light
  • 150 gram serranoham
  • 200 gram gerookte kipfilet
  • 75 gram gemengde sla (of rucola, dat is ook erg lekker)
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1 klein blikje mais
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Hoe maak je deze pastasalade zelf?

  • Kook de pasta al dente
  • Giet de pasta af en doe er een beetje olijfolie doorheen (tegen het plakken)
  • De serranoham en de kipfilet snijden in kleine reepjes
  • Kerstomaatjes halveren
  • Rode ui schoonmaken en snipperen
  • Mais uit laten lekken
  • Doe nu de mais, kerstomaatjes, ui, mais, kipfilet en serranoham bij de pasta
  • Dan de Boursin cuisine light erbij doen en roer alles goed door elkaar
  • Even proeven en eventueel op smaak brengen met peper en zout (doe rustig aan met het zout, de ham is ook al vrij zout)
  • Koel bewaren tot consumptie

Eventueel kan je nog wat geroosterde pijnboompitjes over deze pastasalade doen maar ja, die pitjes zijn eigenlijk over iedere salade wel een succes

Leave a Reply