Pastasalade met tonijn en feta

Met deze pastasalade met tonijn waan je je op vakantie, ergens aan de Middellandse zee. Lekker met feta en geroosterde pijnboompitjes en natuurlijk een handje met lekkere olijven. Doe je ogen dicht en je zit op een Grieks eiland.

Je zou kunnen overwegen om de olijven apart te serveren, vooral kinderen moeten erg wennen aan deze smaak en vaak zijn ze er niet zo dol op.

Je kunt de salade koud of warm serveren. Let op: als je de salade vooraf al klaar wil maken is dat prima maar dan kan je de geroosterde pijnboompitjes het beste even apart houden, die gaan namelijk vocht opnemen en daar worden ze niet lekkerder van. Goed, aan de slag met deze lekkere tonijnsalade, hij is voor ongeveer 4 a 5 personen

Ingrediënten voor pastasalade met tonijn en feta

  • 2 blikjes tonijn van 185 gram
  • 400 gram pasta (penne, of spirelli of een andere lekkere pastavorm)
  • Een handje zwarte olijven
  • Een handje kleine kerstomaatjes
  • 3 eetlepels pijnboompitjes
  • 1 teentje knoflook
  • Handje verse basilicum
  • 100 gram verse feta
  • halve citroen
  • 6 eetlepels olijfolie
Waan je in Griekse sferen met deze pastasalade met tonijn en feta

Waan je in Griekse sferen met deze pastasalade met tonijn en feta

Hoe maak je deze salade?

  • Kook de pasta in een pan gaar volgens de verpakking (al dente)
  • Ondertussen de olijven halveren of in plakjes snijden
  • De kerstomaatje halveren
  • De tonijn uit laten lekken en losmaken met een vork
  • Basilicumblaadjes fijnsnijden
  • Feta verkruimelen
  • In een kom meng je de tonijn met de tomaatjes, basilicum, olijven, knoflook (teentje dus persen) en de feta
  • De pijnboompitjes even roosteren in een droge koekenpan
  • Als de pasta klaar is dan giet je die af en dan doe je daar de olijfolie doorheen samen met het sap van een halve geperste citroen
  • Meng nu de pasta door de kom met de tonijn
  • Als laatste de pijnboompitjes over de salade strooien

Lekker simpel en heel erg smakelijk, deze pastasalade met tonijn en Griekse invloeden.

Leave a Reply