Pastasalade met tonijn en pestomayonaise

Pastasaladerecepten heb je nooit genoeg… Wat dacht je van een lekkere simpele pastasalade met tonijn en pestomayonaise?

Lekker als bijgerecht of als maaltijdsalade.

Je kunt deze pastasalade koud opeten dus vooraf voorbereiden en even in de koelkast zetten. Handig als je bijvoorbeeld een BBQ wil organiseren, dan heb je het tijdens de BBQ wat minder druk en iedereen heeft toch al lekker wat te eten terwijl het vlees staat te braden.

Dit recept is goed voor ongeveer 4 personen.

Wat heb je allemaal nodig?

  • 300 gram pasta (strikjes, wokkels, buisjes, het maakt niks uit)
  • 2 kleine blikjes tonijn (in olie)
  • Klein blikje mais
  • 2 eieren
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 3 eetlepels pesto
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 75 gram rucola

mais

Mais doet het bijna altijd goed in pastasalades

Hoe maak je deze lekkere pastasalade?

  • De pasta koken volgens de verpakking
  • De tonijn laten uitlekken en met een vork een beetje losmaken
  • De eieren koken (hardgekookte eieren, dus een minuut of 9 a 10)
  • Mais laten uitlekken
  • De paprika halveren, de zaadjes er uit halen en de paprika in kleine stukjes snijden
  • De rode ui pellen en snipperen
  • De eieren fijnprakken
  • Nu in een kom de tonijn, eieren, mais, ui en paprika goed door elkaar mengen
  • Als de pasta klaar is even afspoelen onder de koude kraan en door de overige ingrediënten mengen
  • In een klein kommetje de pesto met de mayonaise mengen
  • De pestomayonaise door de salade mengen en als laatste de rucola door de pastasalade scheppen

Meer is het niet beste lekkerbekken!

Variatietip: lekker een bolletje mozzarella door de pastasalade mengen

Leave a Reply