Pastasalade met verse spinazie en zachte geitenkaas

Op deze site staan al heel wat pastasalade recepten. Vaak in combinatie met ijsbergsla of met rucola maar je kunt ook heerlijk pastasalades maken met verse blaadjes spinazie. Super gezond natuurlijk, al die spinazie. Het mooie is dat spinazie met heel veel ingrediënten prima te combineren is.

Deze pastasalade is gemaakt met spinazie, verse zachte geitenkaas, appeltjes, zongedroogde tomaatjes en noten maar je kunt natuurlijk op basis van andere recepten op deze site ook zelf een lekkere combinatie verzinnen.

In deze combinatie eet je zomaar een dagje vegetarisch, en wedden dat je niks mist?

Met dit recept maak je een lekkere pastasalade met spinazie voor 3 a 4 personen

Ingrediënten voor pastasalade met spinazie en zachte geitenkaas

  • 300 gram pasta
  • 125 – 150 gram zachte geitenkaas
  • 1 flinke appel
  • 150 gram spinazieblaadjes
  • 12 zongedroogde tomaatjes
  • 80 gram geroosterde amandelen (of pecannoten)

Voor de snelle honing mosterd dressing:

  • 5 a 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels mosterd
  • Peper en zout naar smaak

zachte geitenkaas

lekkere zachte geitenkaas voor door je pastasalade met spinazie

Hoe maak je deze salade met spinazie?

  • De pasta kook je zoals het op de verpakking staat (wel al dente, dus beetgaar)
  • Appel in blokjes snijden
  • Spinazie wassen (als dat nog nodig is)
  • Tomaatjes in kleinere stukjes snijden
  • Als de pasta gaar is afgieten en even onder de koude kraan houden in een vergiet
  • Spinazie, appel, zongedroogde tomaatjes en de amandelen toevoegen (met pecannoten is trouwens ook heel erg lekker)
  • Alles goed door elkaar husselen
  • Geitenkaas over de salade verkruimelen / in blokjes snijden en over de salade verdelen
  • Dressing maken: alle ingrediënten in een kommetje doen, even roeren en klaar ben je
  • Dressing over de salade doen of apart serveren
  • Eventueel wat extra versgemalen peper over de salade doen

In de koelkast wegzetten tot gebruik, wacht niet te lang, die appeltjes gaan snel bruin worden

Leave a Reply