Pastasalade met verse spinazie en ricotta

Zin in een lekkere vegetarische pastasalade met echte verse spinazie en ricotta? Dan moet je dit recept eens proberen! Heerlijk bij de BBQ als vegetarische tegenhanger bij al dat (lekkere) vlees. Niet echt moeilijk om te maken…. Beter gezegd: echt niet moeilijk om te maken.

In dit recept zit ook lekkere ricotta. Dat is een Italiaanse zachte kaas. De kaas is zacht, en een klein beetje zoet van smaak. Het bevat weinig vet en ook nog eens weinig zout. Goed nieuws als je een beetje op de slanke lijn wil letten.

Het recept is goed voor ongeveer 2 personen (gewoon meer maken voor een bbq van 10 personen) Nou ja, dat hoef ik verder niet uit te leggen he? Deze pastasalade is bedoeld als een kleine maaltijd, bij de BBQ kan je dus gerust wat minder maken, de hamburgers moeten tenslotte ook nog op he?

Ingrediënten voor pastasalade met spinazie

  • 150 gram pasta (ik neem meestal penne maar kan ook met strikjes of andere vormpjes)
  • ½ rode paprika
  • 4 flinke eetlepels ricotta
  • 100 gram verse spinazie
  • Klein potje zongedroogde tomaatjes in olie
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 handje gepelde walnoten

Bereiding van lekkere pastasalade met spinazie

  • Kook de pasta beetgaar in kokend water volgens de verpakking van de pasta
  • De paprika in reepjes snijden en even kort aanbakken in een koekenpan
  • Giet de pasta af als deze beetgaar is en schep de ricotta door de pasta
  • De zongedroogde tomaatjes in reepjes snijden
  • Schep de tomaatjes, de walnoten en de paprika door de pasta
  • De steeltjes van de spinazie haal ik er vaak af, maar met kan ook hoor
  • Als laatste de spinazie door de pastasalade scheppen
  • Beetje Parmezaanse kaas over de salade strooien en klaar ben je! Een heerlijk en simpel pastasaladerecept met verse spinazie

Wil je er toch wat vlees aan toevoegen? Dan is een versie met ham of met gerookte spekjes super lekker.

Pastasalades zijn perfect voor die zomerse dagen: geen zin in warm eten, geen zin om lang in de keuken te staan.

Leave a Reply