Pastasalade met zalm en garnalen

ie heeft er zin in een lekkere salade met pasta, zalm en garnalen? Lees dan snel verder en maak ook deze heerlijke pastasalade klaar. Voor wie niet zo dol is blauwe kaas, probeer dan dit recept. Ben je juist wel gek op blauwe kaas… dan zal je dit recept helemaal te gek vinden. Zelf ben ik een groot liefhebber van blauwe kazen, op deze site heb ik al heel wat van mijn favoriete recepten met blauwe kaas neergezet.

Dit recept is goed voor 2 personen

Wat heb je nodig voor deze pastasalade met zalm en garnalen?

  • 200 gram pasta (wokkelpasta, vlinderpasta, schepljespasta…. Kies een leuk vormpje)
  • 3 bosuitjes of lente-uitjes
  • 100 gram gerookte zalm
  • 50 gram lekkere garnalen (soort naar smaak, de iets grotere garnalen hebben mijn voorkeur, de kleine Hollandse garnaaltjes vallen een beetje weg in de pasta vanwege hun maat)
  • Ongeveer 15 kleine kerstomaatjes / cherrytomaatjes

pastasalade met zalm en garnalen

Voor de blauwe kaas dressing
  • 75 gram blauwe kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • Snufje rozemarijn
  • Beetje versgemalen peper naar smaak

Zelf pastasalade met zalm en garnalen maken

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak (al dente)
  • Maak de dressing klaar: de blauwe kaas fijn prakken met een vork in een kommetje, voeg de overige ingrediënten voor de blauwe kaas dressing toe en roer alles goed door elkaar
  • De lente-uitjes in ringetjes snijden

lente-ui voor door de pastasalade met zalm en garnalen

lente-ui voor door de pastasalade met zalm en garnalen

  • Als de pasta klaar is giet je de pasta af in een vergiet en laat er even koud water overheen stromen, daarna goed laten uitlekken en dan de pasta in een grote kom doen
  • De zalm in reepjes snijden
  • De cherrytomaatjes halveren
  • Doe nu de tomaatjes, de zalm en garnaaltjes bij de pasta in de kom
  • Strooi de lente-uitjes over de pastasalade
  • De blauwe kaas dressing ook in de kom doen en alles goed door elkaar scheppen
  • Klaar ben je

Leave a Reply