Pastasalade pesto zongedroogde tomaten en lekker veel mozzarella

Weer een heel makkelijk recept voor een super lekkere pastasalade met pesto en zongedroogde tomaatjes. Je kunt nooit te veel recepten hebben die lekker, gezond en snel klaar zijn toch?

Als je even niet veel zin hebt om warm te eten dan is een koude pastasalade vaak echt een uitkomst.

Het recept is goed voor 2 personen

Deze vegetarische pastasalade met pesto en zongedroogde tomaatjes is heel eenvoudig om zelf te maken

Deze vegetarische pastasalade met pesto en zongedroogde tomaatjes is heel eenvoudig om zelf te maken

Wat heb je allemaal nodig voor deze pastasalade pesto en zongedroogde tomaatjes?

  • 150-200 gram pasta
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 bol lekkere buffelmozzarella
  • Half potje zongedroogde tomaten op olie
  • 2 handjes rucola
  • 1 handje geroosterde pijnboompitjes
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • Voor de liefhebbers: een paar zwarte olijven toevoegen

Met deze ingrediënten maak je heel makkelijk een lekkere koude pastasalade

Zo maak je een lekkere salade met pasta, pesto en zongedroogde tomaatjes

  • Kook de past gaar (al dente) volgens de verpakking
  • Giet de pasta af en laat even goed uitlekken (als de pasta gaat plakken een drupje olijfolie er doorheen doen)
  • Tijdens het koken van de pasta de mozzarella in blokjes snijden
  • Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes
  • Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan
  • Doe de pasta in een flink grote kom
  • Schep de buffelmozzarella en de zongedroogde tomaatjes door de pasta
  • Voeg ook de pesto toe (beetje meer pesto is erg lekker, echt naar smaak toevoegen)
  • Als laatste de rucola door de koude salade scheppen
  • Garneer de pastasalade met de geroosterde pijnboompitjes
  • Beetje Parmezaanse kaas er overheen en klaar ben je!

Zo maak je heel makkelijk en snel een heerlijke vegetarische pastasalade met pesto en zongedroogde tomaten

Leave a Reply