Recept pastasalade met tonijn en olijven

Dit recept voor pastasalade is verre van uniek, je hebt deze pastasalade (of één van de vele varianten) vast wel eens gegeten. Hij is verschrikkelijk lekker en voor de volledigheid hoort hij natuurlijk ook op deze site.

De dressing bij deze pastasalade is ook lekker simpel, kan je ook prima gebruiken voor andere salades, de meeste ingrediënten voor de dressing heb je meestal standaard wel in huis. Ook voor groene salades is deze dressing heel erg lekker.

Deze pastasalade is goed voor 4 a 5 personen

Ingrediënten voor pastasalade met tonijn en olijven

  • 300 gram pasta (penne, wokkels, wat je huis hebt)
  • 1 blikje mais
  • 100 gram geroosterde paprika (uit een pot)
  • Handje cherrytomaatjes
  • 50 gram zwarte olijven
  • 200 gram tonijn uit blik
  • 1 bolletje mozzarella
  • Beetje verse basilicum (naar smaak)
  • 1 el. Citroensap
  • 4 el. Olijfolie
  • 1 tl. Mosterd
  • 1 tl. Suiker
  • Peper en zout

 

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar
  • Maak de dressing klaar: citroensap, olijfolie, suiker, mosterd en peper en zout mengen in een kommetje
  • De cherrytomaatjes halveren
  • De tonijn uit laten lekker en met een vork even goed los maken
  • Mozzarella in blokjes snijden
  • Paprika in kleine blokjes snijden
  • Olijven (zonder pit) in plakjes snijden
  • Mais laten uitlekken
  • Als de pasta klaar is giet je die af en doe de pasta in een flinke kom
  • Meteen de dressing door de pasta doen, dan gaat de pasta niet aan elkaar plakken
  • Dan de overige ingrediënten bij de pasta doen: tonijn, mais, paprika, tomaatjes, mozzarella en basilicum gaan dus bij de pasta
  • Alles even goed doorscheppen en koud wegzetten in koelkast

Ps ook lekker met geitenkaas in plaats van mozzarella (maar ja, wat is er nou niet lekker met zachte geitenkaas?)

Als je zeker weet dat er eters zijn die geen olijven lusten dan kan je olijven ook los naast de pastasalade serveren.

Leave a Reply