Recept voor pastasalade met haricoverts en tonijn

Tsja, er zijn zoveel lekker soorten pastasalade dat er bijna geen einde komt aan de hoeveelheid recepten op deze site. Je kunt eindeloos variëren en dat is meteen ook het leuke van pastasalade. Bijna alles kan en mag qua combinaties.

Om je nog meer ideetjes aan de hand te doen toch maar weer een lekker variatie op het thema pastasalade met tonijn. Heb je deze pastasalade al eens gemaakt met lekkere versie sperziebonen? Ik gebruik het liefste van die hele dunne sperziebonen, haricoverts heten ze meestal in de winkel.

Nog even over de haricoverts: groente die beetgaar is, is meestal het lekkerste maar sperziebonen die net niet helemaal gaar zijn noemen we thuis piepbonen, die piepen tussen je tanden en dat is niet lekker. Verse sperziebonen moeten iets langer koken dan die uit blik.

Dit recept is goed voor een maaltijdsalade voor 4 personen

Ik gebruik in dit recept kant en klare dressing maar je kunt ook zelf een lekker dressing maken van olijfolie, wijnazijn, en mosterd.

Wat heb je allemaal nodig voor deze sperziebonen tonijn pasta?

  • 250 gram pasta
  • 200 gram haricoverts
  • 1 bol mozzarella (2 bollen is nog lekkerder 😉  )
  • 1 groot blik tonijn
  • 1 rode ui
  • 1 gele of groene paprika
  • 125 gram Cherrytomaatjes
  • Handje zwarte olijven
  • Verse basilicum
  • Je favoriete dressing (bijvoorbeeld yoghurtdressing of thousand islands)

Hoe maak je pastasalade met tonijn en haricoverts?

  • Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar
  • De haricoverts gaar koken in water (15 minuten koken en tussendoor even proeven: warm en geen piepbonen?, dan zijn ze gaar) Als de bonen gaar zijn water afgieten
  • Laat de pasta afkoelen onder de koude kraan en giet het water goed af met bijvoorbeeld een zeef
  • Tonijn laten uitlekken
  • Mozzarella in blokjes snijden
  • Rode ui pellen en snipperen
  • Paprika in blokjes snijden
  • Cherrytomaatjes halveren
  • Zwarte olijven (natuurlijk zonder pit) in plakjes snijden
  • Dan de hele bups door de pasta doen
  • De tonijn met een vork een beetje los wrikken en ook bij de pasta doen
  • Je favoriete dressing toevoegen en alles lekker door elkaar husselen
  • Garneer met wat verse blaadjes basilicum

 

 

 

Leave a Reply