Pastasalade met uitgebakken spekjes en rode pesto

Er zijn vele manieren om je pastasalade wat meer pit te geven. Uitgebakken spekjes geeft net een beetje extra pit aan je salade. Lekker zout van die uitgebakken spekjes en dan weer de zoete tegenhanger van de appel, heerlijk!

De rode pesto, daar heb ik bewust geen hoeveelheid bijgezet. Dat is echt naar smaak. Gewoon een flinke lepel erin doen, even proeven en dan wel of niet nog meer pesto toevoegen.

Dit is pastasalade recept voor 4 personen

Zelf eet ik deze pastasalade het liefste lauwwarm maar je kunt hem natuurlijk ook prima als koude pastasalade eten. Lekker voor als je een keer geen zin hebt om lang in de keuken te staan na een heerlijk dagje op het strand. Dan wil je niet echt warm eten, maar een lekkere eenvoudige pastasalade gaat er dan wel in.

Ingrediënten voor pastasalade met spekjes en rode pesto

  • 400 gram pasta
  • 1 bakje spekjes
  • Potje rode pesto
  • 125 ml crème fraiche
  • 1 zoete appel
  • 75 gram rucola
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 1 lente-uitje

Bereiding van deze romige pastasalade

  • Kook de pasta volgens de verpakking al dente
  • De spekjes uitbakken in een koekenpan
  • In een kommetje meng je de pesto met de crème fraiche
  • Appeltje wassen en in kleine stukjes snijden
  • De zongedroogde tomaatjes fijn snijden
  • Lente-uitje in dunne ringetjes snijden
  • Als de pasta gaar is giet je die af en doe daar dan de appel bij, samen met de tomaatjes, rucola, lente-ui ringetjes en uitgebakken spekjes
  • Voeg ook de crème fraiche met de pesto toe en schep alles goed door elkaar heen
  • Lauwwarm serveren of nog even in de koeling zetten als liever koude pastasalade hebt

Latest Comments

  1. nel 23/08/2014
  2. krista 05/06/2015
  3. bianca de vet 31/05/2017
    • admin 31/05/2017

Leave a Reply