Salade met pasta brie en walnoten met mosterddressing

Brie en walnoten zijn een heerlijk combinatie en de pastasalade met deze ingrediënten is dan ook standaard een succes. Lekker met een met een simpele zelfgemaakte mosterddressing die lekker romig is door de mayonaise.

Dit is een vegetarisch recept, maar wel lekker Bourgondisch. Zelfs vleesliefhebbers missen niets bij deze salade, het is niet een ‘gezocht’ vegetarisch recept. Het is gewoon heel lekker, en toevallig zit er geen vlees of vis is.

Deze pastasalade met brie en walnoten is goed voor 4 personen. Tip:serveer er een lekker stuk brood bij.

Boodschappenlijstje voor pastasalade met brie en walnoten

  • 300 gram spirelli (of een andere soort pasta)
  • 1 zakje veldsla
  • Halve komkommer
  • 2 rode uien
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 2 flinke handen walnoten (gepelde dan he, anders is het wel erg weinig walnoten…)
  • 250 gram roombrie

Voor de mosterddressing:

  • 4 eetlepels azijn
  • 8 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels mosterd (ps. je mag natuurlijk ook voor de snelle optie kiezen en gewoon mosterddressing bij de buurtsuper kopen, maar zoals je ziet: het is echt niet moeilijk om deze dressing eventjes zelf te maken)

Hoe maak je eenvoudige pastasalade met brie?

  • Kook de pasta gaar in een pan met ruim water (al dente, beetgaar)
  • Kijk even op de verpakking van de pasta hoe lang de pasta moet koken
  • Ondertussen de uien pellen en grof snijden
  • Komkommer schillen (of niet schillen, persoonlijke voorkeur) en in blokjes snijden
  • De gedroogde tomaatjes in reepjes snijden
  • Meng de pasta met de uien, veldsla en grof gehakte walnoten en komkommer
  • De brie in blokjes snijden en ook bij de pastasalade doen

Romige snelle mosterddressing maken

  • Doe de azijn, mayonaise en mosterd in een kommetje en roer alles goed door elkaar

Nu kan je de dressing door de pastasalade doen en zet de salade koel weg tot het moment van opdienen.

Dit is een heerlijke salade die je ook prima als maaltijd kunt gebruiken. Serveer er dan lekker warme ciabatta bij met pesto of gewoon lekker stokbrood met kruidenboter. Voor de echte hongerlappen kan je er ook nog een lekker soepje bij serveren.

 

 

 

Leave a Reply