Vegetarische pastasalade met blauwe kaas, peer en druiven

Een heerlijk recept voor vegetarische pastasalade met heerlijke blauwe kaas en als zoete tegenhanger lekker zacht fruit. We gaan de scherpe smaak van de kaas vermengen met het zacht zoete van peer en druiven.

De druiven mogen zowel wit als blauw zijn, als ze maar lekker zoet en pitloos zijn. Zelf ben ik erg gek op de blauwe druiven type Crimson, die hebben niet zo’n hard velletje en zijn lekker zoet van smaak.

Het handige van deze pastasalade is dat je maar één pan nodig hebt: de pan om de pasta in te koken. Verder is het alleen maar wassen en snijden en alles door elkaar roeren. Lekker eenvoudig toch zo’n recept?

Deze salade smaakt het lekkerste als hij nog lauwwarm is, dan gaat de blauwe kaas zo lekker smelten

Dit recept is voor 4 personen

Ingredienten voor vegetarische pastasalade

  • 400 gram pasta (penne rigate, spirelli, maakt niets uit, kan allemaal)
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 250 gram blauwe kaas (zoals Gorgonzola, Danish Blue, Blue Stilton)
  • 3 stengels lente-ui
  • 1 tros druiven (blauwe druiven of witte druiven)
  • 2 handperen
  • 250 ml creme fraiche
  • 50 gram pecannoten
  • peper naar smaak

Bereiding van deze maaltijdsalade met pasta

  • De pasta koken zoals het op de zak beschreven staat (al dente)
  • Ondertussen vast alles hakken en prakken: paprika in stukjes snijden (zaadlijsten verwijderen natuurlijk), uitje snipperen, lente-ui in heel dunne ringetjes snijden, peren schillen en in blokjes snijden, druiven halveren, pecannoten grof hakken
  • Als de pasta gaar is giet je de pasta af en dan brokkel je de blauwe kaas lekker over de pasta heen, even omscheppen om de kaas goed te verdelen
  • Dan alle andere ingredienten erbij doen (peper naar smaak toevoegen) en als laatste de pecannoten over de salade strooien
  • Lauwwarm serveren en in alle rust genieten van je zelfgemaakte vegetarische pastasalade

Leave a Reply